000 AMERICAN BULLDOG


Amerikansk bulldog


Sakset med tilladelse fra AMERIKANSK BULLDOG KLUB

Bulldoggens historie går langt tilbage i tiden, helt tilbage til den gang hvor Angelsakserne kom til England fra Mellem Europa. De havde deres store stridshunde med sig som de brugte til at jage den oprindelige keltiske befolkning ud af England med til egne i Wales og Skotland.
Begrebet bulldog blev grundlagt i 1209 i Stamford i England, hvor en slotsherre en dag så to tyre i kamp på sin eng. Kampen blev afbrudt da byens slagterhunde gik til angreb på den ene tyr og jog den igennem byen til stor morskab for slotsherren. Herefter blev der bevidst arrangeret kampe mellem hunde og tyre. En typisk kamp mellem disse dyr startede med at hundene bed sig fast i tyrens hals og med fastlåste kæber stædig lod sig slynge rundt med tyren til den faldt om af udmattelse. Folk kunne så spille på udfaldet af kampen.

Denne originale bulldog blev bragt til Amerika med nybyggerne i det 17. århundrede, hvor den levede i engelske kolonier. Den blev brugt til det samme som i England, nemlig som vagt- og arbejdshund hos bl.a. slagtere og til bidekonkurrencer hvor hunde kæmpede mod bl.a. bisonokser og bjørne. Den amerikanske bulldog som vi kender den i dag har rødder tilbage til den originale bulldog fra 17. hundrede tallet. Den overlevede som vagt- og arbejdshund for kvægavlere i isolerede egne i det sydøstlige USA. Arbejdet hunden blev sat til at udføre var bl.a. indfangning af kvæg og svin som levede delvis vildt. Mere præcist skulle hundene bide sig fast i dyrets øre og eventuelt tunge og derved vælte det og holde det fast til kvægavleren kom frem og kunne brændemærke dyret. Der var altså ikke tale om at hunden skulle slå hverken kvæg eller svin ihjel.

Navnet amerikansk bulldog er hundens mere moderne navn. I de egne hvor hunden levede blev den kaldt bl.a. English White eller White English fordi hundene for det meste var hvide. Andre steder i sydstaterne blev hunden kaldt Alabama eller Southern Bulldog, men det mest anvendte navn var Bulldog. Navnet fik den ikke på grund af sit udseende, men på grund af det arbejde de udførte.

Alle ægte amerikanske bulldogs kan spore deres aner tilbage til fire bestemte avlere. Williamson, Scott, Bailey og Johnson fra Georgia- og Alabamaområdet.

Racen er desværre ikke FCI godkendt


TILBAGE


Denne race er desværre også kommet på forbudslisten i DK

Kopier af stamtavler på importer af denne race modtages og vil blive indført på dette site