191 BOUVIER DES FLANDRES
Sakset fra HUNDEPOSTENs informationsnummer med tilladelse

Som navnet angiver, stammer Bouvier des Flandres fra både den franske og den belgiske del af Flandern.
Der er ingen naturlig grænse mellem de to områder.
Navnet Bouvier des Flandres dukker op omkring slutningen af 1. verdenskrig. Der var ikke mange "bouvierhunde", der overlevede 1. verdenskrig, men der var nogle stykker i Østflandern og Antwerpen, og heraf kommer egentlig navnet "Bouvier des Flandres" .
På den første udstilling efter krigen i 1919, var der kun få eksemplarer af   racen at se.
Men allerede i 1920 på en udstilling i Antwerpen var der 16 eksemplarer. I 1922 blev den belgiske klub for Bouvier des Flandres grundlagt, og den første udstilling kun for Bouvier des Flandres blev afholdt.
På denne udstilling blev vist 52 eksemplarer af racen.
Straks herefter blev den officielle standard fastlagt og godkendt af FCI. Racen fik ved samme lejlighed sit officielle navn "Bouvier Belge des Flandres".
Allerede i året efter blev den hollandske klub for Bouvier des Flandres grundlagt. Bouvien er klassificeret i FCI gruppe 1, sektion 2, hvilket er hyrde- og kvæghunde med brugsprøve.
Bouvien blev oprindeligt brugt som kvægdriver, (navnet Bouvier des Flandres, betyder rent faktisk "kvægdriveren fra Flandern") trækhund eller til at drive smørkværnen med.
Men efterhånden som landbruget blev moderniseret, blev der mindre brug for en hund til den slags opgaver.
Buvier des Flandres bruges i dag først og fremmest som vagthund på store gårde men også som forsvars- politi- og familiehund. Dens fysiske egenskaber, dens fortrinlige sporsans, dens initiativ og intelligens gør den velegnet til brug som sporhund og meldehund og som hjælper for skovfogeden mod krybskytter


FCI Standard


TILBAGE