004 CAIRN TERRIERNavngivet efter de opsætninger af småsten der bruges til afmærkning af markgrænser og grave. Cairn Terrierens job var at jage smådyr ud af deres gemmer i disse stenopsætninger. Fra at være et nyttedyr er Cairn Terrieren nu kun holdt som selskabshund - men helt glemt sin tidligere dont, har den ikke, thi det sker af og til at den dræber både mus, rotter og katte.

Cairn Terrier er en af Scotlands originale terriers og formodentlig grundstenen til vore dages Skotsk terrier, West Highland Terrier og Skye Terrier.

Den er velegnet som hund i en lejlighed. Pelsen skal kæmmes en gang om ugen og 3-4  gange om året, skal den trimmes af en hundefrisør og får den til at se velplejet ud en stor del af tiden. den elsker at grave din have, søgende efter skadedyr. En rask spadseretur hver dag, er tilstrækkelig motion for en Cairn Terrier.

Cairn Terrieren er en humørfyldt, robust og rastløs lille energibundt. En stor hund i en lille krop. På vagt, glad, kærlig og fuld af spilopper. Anbefales derfor kun til større børn. Ikke aggressiv overfor fremmede, men en anelse reserveret. Nemme at dressere. Finder sig generelt i at der er andre dyr i huset
 


FCI Standard


SLÆGTSFORSKNING PÅ RACEN

1924 - 1930 1931 - 1940

1941 - 1950

1951-1960 1961 - 1970 1971  1980


Stamtavler fra 1980 til nu, kan du som medlem af DKK. finde på Hundedatabasen
Kursiv tekst i årstalsrammerne på hvid celle, betyder at der endnu ikke er fundet Cairn terriers i bøgerne - så hav tålmodighed