158 GREYHOUND


-


Greyhounden er en hund, der i usædvanlig grad forener kraft og elegance. En Greyhound er en slankt bygget, strømlinet hund med et smalt hoved, et vågent og intelligent udtryk, små fint foldede rosenører, en lang slank hals, muskuløs ryg, der er let buet over lænden, hvælvede ribben og godt opkneben bug. Den har lange ben med brede og særdeles kraftige lår og lave haser samt en lang tynd hale. Den har harmoniske bevægelser med et langt, fjedrende trav. Pelsen er silkeblød, kort og´tæt. Alle farver er tilladt.
Størrelse og vægt afhænger af, om det er en lille, feminin tæve eller en stor, kraftig han, idet højden varierer mellem 68-76 cm. over skulderen og vægten som oftest mellem 28 - 40 kg.
Greyhounden har i de seneste år udviklet sig til to forskellige hovedtyper indenfor racen.
Begge typer trives her i Danmark. Den oprindelige type, hvor opdrætteren ikke tager hensyn til forældredyrenes udseende, men kun til deres hastighedspræstationer under løb.
Og den anden, en nyere udstillingstype, som er blevet væsentlig større og er anderledes smuk.
Her er udseendet alfa og omega. Hvordan udstillingsgreyhounds løber, er fuldstændig underordnet. Men løb og coursing elsker de alle, selv om “løbsgreyhounds” selvfølgelig er hurtigst.
Greyhounden har et intelligent, blid, venligt og hengivent væsen, men kan være lidt reserveret over for fremmede.
Den er en rigtig hyggehund, elsker at være familiens centrum og kaprer med største fryd den blødeste sofa - hvis den får lov! Den er glad for søde børn og kan fra hvalp sagtens vænnes til andre husdyr som katte mm.
Den er en fortrinlig vagthund uden at gø i tide og utide. Men den kan ikke fordrage regn og kulde eller at ligge hårdt.
En Greyhound tilpasser sig sin ejer og er nem at opdrage med venlig bestemthed. Selvom dressurtræning egentlig ikke er nødvendig, synes de fleste Greyhounds, at det er morsomt og hyggeligt at gå til hundetræning eller agility,
hvor megen ros og godbidder er en selvfølge -og de elsker at hilse på de andre hunde!
Det er vigtigt at hunden fra ung alder vænnes til at komme med alle vegne.
Greyhounden ikke mere motionskrævende end mange andre hunde. En daglig gå- eller cykletur på et par kilometer og gerne en løbetur frit uden line, hvis det er muligt, så er den tilfreds -  og parat til sofaen igen. G

reyhounds korte og glatte pels er nem at passe.
Selvom man ikke er interesseret i væddeløb eller udstilling er glæden ved at eje en smuk, elegant og trofast følgesvend som en Greyhound lige stor.
Hvis du er interesseret i Greyhounds, bør du henvende dig til Myndeklubben

Indsendt af  Jeanne Frimodt-Møller


FCI Standard