164 SKOTSK HJORTEHUNDSkotsk Hjortehund eller Deerhound stammer helt tilbage til 1500 tallet hvor den var klanhøvdingens hund.
Den blev brugt til jagt af kronhjorte, som den løb ind og nedlagde ved at springe op ved skulderen og vælte dyret med fuld fart så den brækkede halsen.
I dag bruges Hjortehunden i Skotland-England til harer( coursing) et lidt mere moderne bytte for hjortehunden.
Der holdes hvert år nogle coursing møder i Skotland-England, hvor harer findes i passende store mængder, men det er forbudt herhjemme.  
Idealet af en Skotsk hjortehund.
 En spændstig og flot myndetybe, hvis hele bygning skal udstråle styrke og udholdenhed. Blid og venlig. Lydig og nem at træne fordi de syntes det er sjovt, de er følsomme,
så hård opdragelse er helt udnødvendig, et bestemt toneleje er hvad de behøver.
De har deres egen mening om tingene, men er glad for at gøre, hvad man beder dem om, hvis de synes det er sjovt og det ellers passer ind med, hvad de syntes er sjovt. Hjortehunde er længe om at modne, både fysisk og psykisk, så hvalpe skal opdrages med stor omhu.
De er nemme at holde.  Hjortehunden elsker sine mennesker´s selskab og vil helst bo i huset og deltage i de daglige aktiviteter.
Hjortehunden er nem at holde deres naturlig lidt pjuskede pels skal blot børstes, ingen trimning, den lugter ikke ubehagelig og dens højde holder dem fra at blive mudret til,  når de går ture, man skal blot tørre dem med en fugtig klud på ben og poter bagefter.

Indsendt af: DIANA BECHMANN


FCI StandardStamtavler fra 1980 til nu, kan du som medlem af DKK. finde på Hundedatabasen