184 TYSK PINSCHER

 

BIBLIOTEKET
KLUBBER
PRØVER
STANDARD
UDSTILINGER


I dag hedder racen Tysk Pinscher - for ikke så læge siden hed den Mellempinscher. Racen stammer fra Tyskland, hvor den allerede i forrige århundrede var udbredt som gård-, vagt- og rottehund.
Mellempinscheren er en stærk, muskuløs og dog elegant, glathåret hund på mellem 45 og 50 cm i skulderhøjde. Det er generelt en sund hunderace, der nemt bliver 14-15 år gammel. Den findes i to farver: ensfarvet rødbrun samt sort med brune aftegninger.Af væsen er mellempinscheren en glad, livlig og intelligent hund. Den elsker udfordringer og nye oplevelser. Den er nysgerrig, altid oplagt til løjer og nyder at bruge sine kræfter og sin energi.
Tysk Pinscher har bevaret sin lyst til at jage og holder et vågent øje med alt, hvad der rører sig i omgivelserne. Den er vagtsom uden at være aggressiv, og den er af natur mistænksom over for fremmede. Den er ikke meget gøende. Mellempinscheren er på én gang en følsom og meget stærk hund. Den er viljefast og alligevel meget villig til at lære - og adlyde. Den kræver derfor en bestemt men kærlig hånd i opdragelsen.
Den tyske pinschers væsen, størrelse og pels gør den til en fortrinlig familiehund i dagens Danmark.
 

SLÆGTSFORSKNING PÅ RACEN

1882 - 1920

1921 - 1930

1931 - 1949

1950 -  1960

1961 - 1970

1971 - 1980

SLÆGTSFORSKNING PÅ RACEN

DKK´s lager af gamle stamtavlebøger og stamkort er i min besiddelse
Stamtavlerne er stadig under udarbejdelse og vil blive digitaliseret efterhånden som jeg finde frem til dem

Fra 1980 kan man som DKK-medlem se stamtavler på HUNDEWEB


TILBAGE