085 WEST HIGHLAND WHITE TERRIERWest highland white terrier er blevet en af de mest populære racer og danske opdrættere har i mange år præsenteret ypperlig kvalitet i terrier ringen.

Da det hele tog sin begyndelse med hundesport og hundeopdræt styret af fastsatte og nedskrevne standardnormer skulle en lavbenet terrier bruges til at gå under jorden for at jage byttedyrene op. Og så var en terrier  en terrier og de var lige gode.
Bortset fra dem, der var hvide. For de duede ikke. De var nok også feje, så en rigtig terriermand aflivede dem allerede ved fødslen. Varianten blev en ny race
I højlandet opdrættede man den terriertype, der blev til cairn terrier-racen og som erobrede en hel verden. Både jægere, der holdt hund for det praktiske arbejde, man kunne få de firbenede til at hjælpe med. og de fleste ganske almindelige hundeelskere, faldt hurtigt for den lille uhøjtidelige hund.
Og i vor moderne tid, hvor hundesport er blevet en spændende aktivitet for mange mennesker, har både den oprindelige lavbenede skotske terrierrace - cairn'en - og den race, som de hvide varianter udviklede sig til - west highland white - fået stor udbredelse. På ranglisten over de mest udbredte hunderacer i Danmark ligger de oven i købet tæt op ad hinanden, som om danske terrierfolk ikke rigtig kan bestemme sig for, hvilken variant de foretrækker.
Men selv om cairn og westie oprindelig kom fra den samme smeltedigel så er det i dag to destinkt forskellige racer. Westien er en udpræget kort hund, men med en solid, muskuløs krop. Skulderhøjden er omkring 28 cm, men westien syner højere på grund af den lange, elegante hals. Et særligt træk hos denne charmerende race er også hovedets 90 graders vinkel i forhold til halsen.

Sakset fra HUNDEN


FCI Standard


SLÆGTSFORSKNING PÅ RACEN

1882 - 1920

1921 - 1930

1931 - 1940

1941-1950

1951 -  1960

1961 - 1970

1971 - 1979

DKK´s lager af gamle stamtavlebøger og stamkort er i min besiddelse
Stamtavlerne er stadig under udarbejdelse og vil blive digitaliseret efterhånden som jeg finder frem til dem

Stamtavler fra 1980 til nu, kan du som medlem af DKK. finde på Hundedatabasen