086 YORKSHIRE TERRIER


Yorkshire terrier


Indsat af Stina Lykkegaard

En lille luksusudgave af terrierne er vist den bedste beskrivelse af Yorkshire Terrier. Racen er generelt kendt for sit livlige, intelligente sind og sin ynde. Det er en hund der, selvom størrelsen er lille, har et modigt sind og ikke går af vejen for at dominere hjemmet. Den behøver en kærlig, men fast hånd, da den ellers kan udvikle sig til en sand hustyran. Den egner sig fint til lydighedstræning, men man skal huske på at det er en terrier og temperamentet er typisk terrier.
Den vil kaste sig hovedkulds ud i alle de opgaver den måtte få og vogter gerne hjemmet, uden tanke på dens  minimale størrelse. Det kan være en ide ikke at opmuntre den til at gø, da den ellers vil anvende dette for at få opmærksomhed. Ved lineføring (luftning) er det en ide ikke at lade den trække, da det kan give overudviklede muskler i nakke og skuldre. Det ser jo heller ikke så kønt ud og dens yndefulde bevægelser kan ikke komme til udtryk.

Yorkshire terrierens pels er dens varemærke, men den kan klippes så den passer til det overskud man har til pelspleje. Jo længere pelsen er, jo mere tid tager det at pleje den.


FCI Standard


 

1882 - 1920